Review│Herbruikbare wattenschijfjes

De laatste keer schreef ik een blogpost over milieuvriendelijke tandenborstels. Deze keer ga ik herbruikbare wattenschijfjes uitproberen. Ja, opnieuw wil ik helpen de wereld te redden en dit is waarom jij het ook zou moeten overwegen deze uit te proberen of te kopen.
Net als de tandenborstels, zijn deze ook milieuvriendelijk. Op het internet vindt je echt talloze wattenschijfjes. Ik kocht deze op bol.com, van een onbekend merk, waarvan ik de naam ook niet meer weet. Deze kocht ik enkel om eens uit te proberen en te zien of de wattenschijfjes doen wat ze moeten. Je vind de wattenschijfjes in vele vormen en kleuren en ook diverse prijzen. Uiteindelijk komt het erop neer dat deze herbruikbare wattenschijfjes veel goedkoper zijn (op jaarbasis) dan de wegsmijtbare versie en daarnaast ook minder vervuilend.
Je kunt de wattenschijfjes met de hand wassen of in de wasmachine steken en ze zijn weer zo goed als nieuw.
De wattenschijfjes die ik gekocht heb, zijn heel erg zacht voor de huid, maar ik denk dat de meeste die je online vindt zo zullen zijn.

Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat, na een tijdje en na veel gebruikt te hebben, dat de make-up er minder goed uit gaat en het watje niet meer volledig wit is. Toch denk ik niet dat dit opweegt tegen alle positieve kanten van het gebruik ervan. Bij aankoop krijg je meerdere wattenschijfjes dus je kan er een heel eind mee weg. Momenteel gebruik ik één of twee wattenschijfjes die ik handwas en na een week in de wasmachine steek. Deze kan ik zolang gebruiken tot ze eventueel niet meer prober te krijgen zijn of verslijten, wat volgens mij heel lang gaat duren.

Op deze bovenstaande foto zie je een wattenschijfje die ik gebruikt heb om de make-up van mijn gezicht te verwijderen. Je kan miccelair water gebruiken of gewoon een toner, dit werkt alle twee prima. Het ander wattenschijfje heb ik gebruikt en erna in de wasmachine gestoken, om het resultaat te tonen. Het watje is heel erg proper, maar zoals ik zei, na een tijdje zal het watje iets minder wit zijn, maar nog altijd bruikbaar. Het watje blijft ook heel zacht.

Ik ben een grote fan van dit concept en eigenlijk van alles dat herbruikbaar is en milieuvriendelijk. Het kopen van deze watjes zorgt er ook voor dat je heel wat geld bespaart op jaarbasis, dus waarom zou je het niet doen?

Gepubliceerd door aurelyandreaanrys

•‣ ✓ Blogger •‣ ✎ Interior designer •‣ ❥ Madly in love •‣ ❀ Animal and nature lover •‣ ♡ Fashion and accessories

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s